Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa
Kaalit rakastavat uunia. Siellä niiden mausta häviää pieni kitkeryys ja kaalit jäävät rakenteeltaan napakoiksi.
Ainekset
Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa:
- 1 (350 g) parsakaali
- 1 (400 g) kukkakaali
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 4 kananmunaa
Valmistusohje
1. Pese kaalit, irrota kukinnot ja viipaloi varret. Viipaloi ilmakuivattu kinkku. Sekoita kulhossa kaalit, oliiviöljy ja suola. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon ilmakuivatutkinkut. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat hieman ruskistuneet ja pehmenneet.
2. Ota uunipelti uunista. Tee kaalien väliin neljä ”koloa” kananmunia varten. Riko kananmunat koloihin. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin kuusi minuuttia, kunnes kananmunien pinta on hyytynyt. Kananmunat saavat jäädä sisältä löysiksi, jolloin valuva keltuainen toimii kaalien kastikkeena.
3. Ripottele kananmunien päälle halutessasi sormisuolaa. Tarjoile lisäksi rapeaa ruisleipää.
Paahdettu kaali on herkkua:
Kokonaisena paadettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous