Reseptit

Paahdetut juurekset

Kuivatut yrtit ja tilkka siirappia tuovat uunijuuresten ihanan aromin esiin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 punajuurta
  • 2 keltajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 lanttu

Mausteseos

  • 2 rkl siirappia
  • 3 rkl öljyä
  • 1–2 tl rakuunaa tai rosmariinia
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Juurekset paahdetaan näin.

1. Keitä juurekset kuorineen suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, punajuuri omassa kattilassaan. Kuori ja leikkaa juurekset reiluiksi lohkoiksi.

2. Mittaa mausteseoksen aineet kulhoon ja kääntele ensin keltajuuret, porkkanat ja lanttulohkot seoksessa. Toimi samoin punajuurilohkojen kanssa. Nostele juurekset uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Rapeilla bataattiranskalaisilla kelpaa herkutella myös arkena

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista

X