Reseptit

Paahdetut kuminaperunat ja dippi

Perunat saavat paahtua rap­sakoiksi ja pin­naltaan kauniin kullanruskeiksi. Ne maistuvat kylminä, mutta saat ne retkel­lä lämpimiksi esimerkiksi lämmittämällä ne kertakäyttgrillissä.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pieniä perunoita (tai isoja lohkoina)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-1 1/2 tl suolaa
  • 2 tl kuminansiemeniä jauhettuna

dippi

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl maustamatonta paksua jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1/2 tl sitruunan mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl sitruunaverbenaa hienonnettuna (tai sitruunamelissaa)
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese perunat ja kuivaa ne, älä kuori. Jätä pienet perunat kokonaisiksi tai puolita ne pituussuunnassa. Leikkaa isommat perunat lohkoiksi.

2. Sekoita kulhossa perunoiden joukkoon oliiviöljy, suola ja kumina. Levitä perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja kääri leivinpaperiin.

3. Sekoita dipin ainekset keskenään ja pakkaa se erilliseen purkkiin.

4. Lämmitä perunat retkellä esimerkiksi kertakäyttögrillillä ja dippaa kastikkeeseen. Kuminaiset perunat maistuvat myös kylminä.

grillattu perunasalaatti

Grillattu perunasalaatti

paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti

veneperunasalaatti

Veneperuna-salaatti

Kotiliesi.fi: BBQ-perunat

X