Reseptit

Paahdetut uunibanaanit

Karamellin­ makeiksi paahtuneet ba­naanit jäätelön kanssa tarjot­tuna sopivat hyvin vaikka kesäpäivän herkutteluun.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Karamellin­ makeiksi paahtuneet ba­naanit jäätelön kanssa tarjot­tuna ovat helppo jälkiruoka äitienpäiväksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 banaania
  • 1-2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl voita
  • 1 dl manteli-­ tai pähkinä­rouhetta
  • (2 rkl rouhittua tummaa suklaata)
  • 5 dl vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori ja puolita banaanit pitkittäin. Pane banaanit voideltuun uunivuokaan.

2. Puserra banaanien pinnalle sitruunamehua, valuta päälle siirappia tai hunajaa. Lisää banaanien pinnalle mantelirouhe ja voi pieninä nokareina.

3. Paista banaanit uunin yläosassa 250 asteessa tai käytä pelkkiä uunin grillivastuksia. Banaanit kuumenevat sopiviksi noin 10 minuutissa. Ripottele banaanien päälle vielä halutessasi rouhittua suklaata.

Kuumia hedelmiä ja viileää jäätelöä:

karamellibanaanit

Karamellibanaanit

Grillatut_hunajapersikat

Grillatut hunajapersikat

ananasta ja sorbettia

Paistettua ananasta ja sorbettia

Kotiliesi.fi: Paahdetut hedelmät

X