Paahteinen kukkakaalisalaatti
Uunissa paahdetusta kukkakaalista, sellerinvarresta ja pähkinöistä tehty salaatti sopii sekä alkuruoaksi että lisukkeeksi lihan tai kalan kanssa.
Ainekset
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 1-2 sellerinvartta
- 3 rkl öljyä
- 1 dl pähkinöitä tai manteleita
- 1/2 granaattiomenan siemenet
- 3 rkl sileälehtistä persiljaa
kastike:
- 1–2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl öljyä
- 1 1/2 rkl hunajaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Revi kukkakaali pieniksi kukinnoiksi uunivuokaan. Sekoita joukkoon 3 rkl öljyä. Paahda kukintoja 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
2. Paahda pähkinät tai mantelit kuivalla paistinpannulla ja rouhi karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikeainekset keskenään.
3. Sekoita haaleaksi jäähtyneeseen kukkakaaliin muut aineet. Kääntele sekaan kastike ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.
Kommentit
Ihan tuli hyvää ilman sellerinvarttakin, vei kielen mennessään! Enkä antanut kukkakaalin hirveästi jäähtyä, söin lämpimänä yhdessä ”Hunajaisen kananpojan” kanssa. Näitä reisikoipiakaan en marinoinut vaan annoin mennä vauhdilla kastikkeineen päivineen uuniin! Fuskaten 😉 NAMMM.
Kommentit
Ihan tuli hyvää ilman sellerinvarttakin, vei kielen mennessään! Enkä antanut kukkakaalin hirveästi jäähtyä, söin lämpimänä yhdessä ”Hunajaisen kananpojan” kanssa. Näitä reisikoipiakaan en marinoinut vaan annoin mennä vauhdilla kastikkeineen päivineen uuniin! Fuskaten 😉 NAMMM.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous