Reseptit

Paahtopaisti chilin ja paahdettujen paprikoiden kera

Tällä ohjeella valmistat paahtopaistia chilin ja paahdettujen paprikoiden kera 25 syöjälle.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg paahtopaistia tai fileetä
  • suolaa, mustapippuria
  • 4 punaista paprikaa
  • 4 keltaista paprikaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 500 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 prk latva-artisokanpohjia
  • 1 prk öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja

marinadi:

  • 2 paahdettua paprikaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

koristeeksi:

  • 150 g parmesaania
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • tuoretta timjamia ja rucolaa

Valmistusohje

 

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön, mausta se suolalla ja pippurilla. Paista 125-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60–62 astetta. Anna jäähtyä foliolla peitettynä.

Leikkaa paprikat halki tai neljään osaan, poista siemenet. Levitä paprikat uunipannulle, kääntele joukkoon vähän oliiviöljyä ja paahda niitä 250 asteessa noin 15 minuuttia. Siirrä paprikat jäähtymään muovipussiin, jossa ne höyrystyvät, sen jälkeen kuoret irtoavat helpommin. Poista kuoret, kun paprikat ovat jäähtyneet.

Sekoita marinadi ja lisää siihen paloitellut paprikat, sienet, artisokanpohjat ja lopuksi aurinkokuivatut tomaatit öljyineen. Anna maustua tunnin ajan.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Aseta kasvikset niiden päälle. Vuole parmesaanista lastuja ja ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä, timjamia ja rucolan lehtiä. Tarjoa lisäksi perunagratiinia, uusia perunoita tai uusista perunoista valmistettua salaattia.

Ohje: Ann Mattson

X