Paahtopaisti-chutneyleivät

Paahtopaisti-chutneyleivät 

6 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

Punajuuri-karhunvatukkachutney

400 g punajuuria
1 punasipuli
150 g pakastettuja karhunvatukoita
11/2 dl ruokosokeria
2 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa

Piparjuurituorejuusto

200 g tuorejuustoa
2 tl raastettua piparjuurta (tai maun mukaan)

Lisukkeet

6 viipaletta isoa jyväistä paahtoleipää tai muuta leipää
12 viipaletta paahtopaistia
1 pieni ohueksi suikaloitu punasipuli
versoja koristeluun

Valmistusohje

Paahtopaistileivät tarjoillaan makean ja happaman punajuuri-karhunvatukkachutneyn kanssa.

1. Tee ensin punajuuri-karhunvatukkachutney: Kuori ja kuutioi punajuuret pieneksi. Hienonna punasipuli. Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä noin tunti, kunnes chutney on hillomaista. Anna jäähtyä, purkita ja säilytä jääkaapissa. Tarjoillaan kylmänä.

2. Sekoita tuorejuusto ja piparjuuri keskenään. Levitä paksu kerros tuorejuustoa leivän päälle. Päällystä punasipulilla, paahtopaistilla, chutneyllä ja versoilla.
vinkki! Voit myös maustaa labneh-juuston piparjuurella ja tarjoillasitä tuorejuuston sijaan.

Katso myös:

Pulled beef -voileivät Ruoka.fi

Lämmin kanaleipä ja ananassalsa Ruoka.fi

Pulled Pork eli revitty possunkassler Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Avainsanat