Päärynäboston
Päärynäbostonin mehevyys hemmottelee makunystyröitä. Nauti rennon teehetken suupalana tai isommalla joukolla kahvipöydässä.
Ainekset
- 2 ½ dl päärynämehua
- 25 g hiivaa
- 1 muna
- ½ dl sokeria
- ½ tl mineraalisuolaa
- 2 tl kardemummaa
- ½ dl pähkinäjauhetta
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g laktoositonta voita tai margariinia
täyte:
- 2 ½ dl sokeroitua päärynäsosetta
- ½–¾ dl rusinoita
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
- ¾ rkl kanelia
- ½ tl inkivääriä
voiteluun:
- 1 muna
pinnalle:
- noin 1 rkl raesokeria
Valmistusohje
Päärynäboston on perinteisen ihana ja pehmeä peruspulla, jota päärynä mukavasti piristää.
1. Lämmitä päärynämehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja pähkinäjauhe. Lisää jauhot vähitellen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva. Alusta pehmeä ja kimmoinen taikina.
2. Kohota taikina liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Kauli kohonneesta taikinasta jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoinen levy. Levitä taikinalevyn päälle päärynäsose, rusinat, pähkinärouhe, kaneli ja inkivääri.
3. Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla noin 5 cm:n paloiksi. Asettele palat pienin välein hyvin voideltuun vuokaan pystyasennossa.
4. Kohota vielä liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele leivonnainen kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous