Reseptit

Päärynät Amaronessa

Päärynät Amaronessa eli punaviinissä keitetyt päärynät on luksusjälkiruoka, joka sopii mainiosti joulunajan juhlapöytiin.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päärynät Amaronessa

  • 4 päärynää
  • 200 g sokeria
  • 1 pullo amaronea
  • 1/2 kanelintankoa

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Päärynät keitetään Amarone-viinissä näin:

1.  Pese ja kuori päärynät, mutta jätä niihin kannat.

2. Keitä amaronea, sokeria ja kanelia hetki kattilassa ja lisää päärynät. Anna päärynöiden kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät pehmenevät. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Nosta hedelmät liemestä ja poista kaneli. Keitä lientä kokoon, kunnes se vähän paksunee.

3. Lusikoi amarone-liemi päärynöille ja jäähdytä. Tarjo päärynät Amaronessa juhla-aterian jälkiruokana, esimerkiksi joulupöydässä.

Saatat pitää myös Roquefort-päärynöistä, sinihomejuustolla ja hunajalla maustetuista uunipäärynöistä tai kermavaahdon kanssa tarjottavasta glögimaustetusta päärynästä .

Katso myös Kotiliesi.fi: Punaiset päärynät ja sabayonkastike

X