Päärynät Amaronessa
Päärynät Amaronessa eli punaviinissä keitetyt päärynät on luksusjälkiruoka, joka sopii mainiosti joulunajan juhlapöytiin.
Ainekset
Päärynät Amaronessa
- 4 päärynää
- 200 g sokeria
- 1 pullo amaronea
- 1/2 kanelintankoa
Lisäksi:
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Päärynät keitetään Amarone-viinissä näin:
1. Pese ja kuori päärynät, mutta jätä niihin kannat.
2. Keitä amaronea, sokeria ja kanelia hetki kattilassa ja lisää päärynät. Anna päärynöiden kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät pehmenevät. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Nosta hedelmät liemestä ja poista kaneli. Keitä lientä kokoon, kunnes se vähän paksunee.
3. Lusikoi amarone-liemi päärynöille ja jäähdytä. Tarjo päärynät Amaronessa juhla-aterian jälkiruokana, esimerkiksi joulupöydässä.
Saatat pitää myös Roquefort-päärynöistä, sinihomejuustolla ja hunajalla maustetuista uunipäärynöistä tai kermavaahdon kanssa tarjottavasta glögimaustetusta päärynästä .
Katso myös Kotiliesi.fi: Punaiset päärynät ja sabayonkastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous