Reseptit

Pääsiäispullat

Pullat muuttuvat pääsiäispulliksi värikkäillä karkkirakeilla ja sokerikuorrutteella

Teksti:
ruoka.fi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1/2 pala hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia tai voita

Täyte

  • 300 g mantelimassaa

Voiteluun

  • 1 muna

Koristeluun

  • valmista sokerikuorrutetta
  • karkkeja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Kauli mantelimassa ohueksi levyksi ja nosta se pullataikinalevyn päälle. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi ja nosta palat pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Leikkaa saksilla pullien pintaan risti. Anna pullien kohota hyvin.

Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele jäähtyneet pullat sokerikuorrutteella ja karamelleilla.

Myös nämä haastavat perinteisen pullan:

Vadelma_kinuskipullat

Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta

marja-vuokapulla

Marja-vuokapulla

pistaasipullat

Pistaasipullat

Kotiliesi.fi: Tahmeat herkkupullat

X