Reseptit

Pähkinä-hedelmäkakku

Hedelmäkakku on brittiläinen jouluperinneherkku, joka maistuu juhlasesongin aikaan hyvin esimerkiksi glögin kanssa. Kakkuun tarvittavat raaka-aineet löydät reseptistä!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 100 g kuivattuja viikunoita
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 100 g kuivattuja luumuja
  • 100 g rusinoita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 3 munaa
  • 2 dl fariinisokeria tai hienoa ruokosokeria
  • 0.5 dl konjakkia

Valmistusohje

Pähkinä-hedelmäkakku on hyvin säilyvä leivonnainen. Se sopii hyvin joulunajan juhlien leivonnaiseksi ja maistuu glögin kanssa.

Rouhi mantelit ja pähkinät. Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi. Sekoita manteli- ja pähkinärouhe, paloitellut hedelmät ja rusinat keskenään.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.

Vatkaa munat ja fariini-tai ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pähkinähedelmäseos, jauhoseos sekä konjakki vaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkänomaiseen tai pyöreään kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä, koristele pähkinähedelmäkakku tomusokerilla ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

X