Pähkinä-hedelmäkakku
Hedelmäkakku on brittiläinen jouluperinneherkku, joka maistuu juhlasesongin aikaan hyvin esimerkiksi glögin kanssa. Kakkuun tarvittavat raaka-aineet löydät reseptistä!
Ainekset
- 100 g kuorittuja manteleita
- 100 g hasselpähkinöitä
- 100 g pekaanipähkinöitä
- 100 g kuivattuja viikunoita
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 100 g kuivattuja luumuja
- 100 g rusinoita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 0.5 tl neilikkaa
- 3 munaa
- 2 dl fariinisokeria tai hienoa ruokosokeria
- 0.5 dl konjakkia
Valmistusohje
Pähkinä-hedelmäkakku on hyvin säilyvä leivonnainen. Se sopii hyvin joulunajan juhlien leivonnaiseksi ja maistuu glögin kanssa.
Rouhi mantelit ja pähkinät. Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi. Sekoita manteli- ja pähkinärouhe, paloitellut hedelmät ja rusinat keskenään.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Vatkaa munat ja fariini-tai ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pähkinähedelmäseos, jauhoseos sekä konjakki vaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkänomaiseen tai pyöreään kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä, koristele pähkinähedelmäkakku tomusokerilla ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous