Reseptit

Paistettua ananasta ja marjasorbettia

Tuore ananas makeutuu entisestään, kun se käy paistinpannulla lämmittelemässä. Marjasorbetti raikastaa annoksen ja toimii sulaessaan myös kastikkeena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Pannulla karamellisoitunut ananas tarjotaan raikkaan marjasorbetin kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tuore ananas
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 4 palloa marjasorbettia
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Kuori ananas, leikkaa se viipaleiksi ja poista kova keskusta esimerkiksi omenaporalla.

2. Sulata voi paistinpannulla ja lisää hunaja. Kuumenna mutta älä polta.

3. Lisää ananasviipaleet ja paista niihin hieman väriä.

4. Nosta viipaleet lautasille ja lisää päälle sorbettipallo. Viimeistele has­selpähkinärouheella.

Makea ananas sopii jälkiruokiin:

ananasta ja mascarponejuustoa

Ananasta ja mascarponea

ananas kookoskastikeessa

Ananas kookoskastikkeessa

kookospannacotta ja ananasta

Kookospannacotta ananaksen kera

Kotiliesi.fi: Ananaspannacotta

X