Paistettuja muikkuja ja pinaattipesto-perunoita
Syö kalaa vähintään pari kertaa viikossa. D-vitamiinia on hyvin esimerkiksi kuhassa, siiassa, silakassa, lahnassa, muikussa, lohessa, ahvenessa ja kirjolohessa.
Ainekset
Pesto-peruna
- 600 g jauhoisia perunoita
- (vettä ja suolaa)
- 50 g babypinaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 ruukku tilliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 sitruunan mehu
- 3 rkl pinjansiemeniä
Muikut
- 500 g muikkuja
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Kuori perunat, ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota pinaatti nopeasti pehmeäksi. Sekoita pinaatti, tilli, valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja pinjansiemenet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tilkka oliiviöljyä, jos pestosta tulee liian paksua.
3. Valuta perunat lävikössä ja murskaa kulhossa survi-mella. Sekoita joukkoon pinaattipesto.
4. Huuhtele muikut ja kuivaa ne talouspaperilla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista muikut kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Purista lopuksi niiden päälle sitruunamehua ja tarjoile pestoperunan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous