Paistetut muikut etikkaliemessä
Paistetut muikut kuuluvat kesään. Etikkaliemi antaa muikkuihin lisää makua.
Ainekset
- muikkuja
- ruis- ja vehnäjauhoja
- suolaa, valkopippuria
paistamiseen:
- voita ja rypsiöljyä
Etikkaliemeen:
- vettä, väkiviinaetikkaa
- tilliä
- suolaa, sokeria
- sipulia
Valmistusohje
Paistetut muikut saavat makua etikkaliemestä.
Fileoi tuoreet muikut. Sekoita lautasella ruisjauhoja, vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria ja kääntele fileet seoksessa.
Paista jauhotetut fileet pannulla voissa tai öljyssä tai molempien sekoituksessa. Nauti osa muikuista vastapaistettuina ja laita loput jäähtyneinä kylmään etikkaliemeen.
Kiehauta vesi, etikka, ripaus sokeria ja suolaa. Lisää tilliä ja jäähdytä liemi. Tarkista maku. Liemi saa olla raikkaan kirpeää. Kaada kylmää lientä jäähtyneille muikkufileille ja lisää kerrosten väliin suikaloitua tai hienonnettua sipulia. Tarjoa samana tai seuraavana päivänä aterian kylmänä alkuruokana.
Ohje: Viini- ja puutarhatila Pihamaa, Asikkala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous