Reseptit

Paistetut muikut etikkaliemessä

Paistetut muikut kuuluvat kesään. Etikkaliemi antaa muikkuihin lisää makua.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • muikkuja
  • ruis- ja vehnäjauhoja
  • suolaa, valkopippuria

paistamiseen:

  • voita ja rypsiöljyä

Etikkaliemeen:

  • vettä, väkiviinaetikkaa
  • tilliä
  • suolaa, sokeria
  • sipulia

Valmistusohje

Paistetut muikut saavat makua etikkaliemestä.

Fileoi tuoreet muikut. Sekoita lautasella ruisjauhoja, vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria ja kääntele fileet seoksessa.

Paista jauhotetut fileet pannulla voissa tai öljyssä tai molempien sekoituksessa. Nauti osa muikuista vastapaistettuina ja laita loput jäähtyneinä kylmään etikkaliemeen.

Kiehauta vesi, etikka, ripaus sokeria ja suolaa. Lisää tilliä ja jäähdytä liemi. Tarkista maku. Liemi saa olla raikkaan kirpeää. Kaada kylmää lientä jäähtyneille muikkufileille ja lisää kerrosten väliin suikaloitua tai hienonnettua sipulia. Tarjoa samana tai seuraavana päivänä aterian kylmänä alkuruokana.

Ohje: Viini- ja puutarhatila Pihamaa, Asikkala

X