Reseptit

Pakastettu mansikkajuustokakku

Pakastettu mansikkajuustokakku valmistetaan juhliin etukäteen näppärästi ilman uunia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g Digestive-keksejä
  • 8 kuivattua taatelia
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 4 rkl rypsiöljyä

täyte:

  • 1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 prk (à 200 g) bulgarianjogurttia
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl lemon curdia
  • 2 pkt (à 200 g) pakastemansikkasosetta

koristeeksi:

  • marjoja

Valmistusohje

 

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon pilkotut taatelit, kookoshiutaleet ja rypsiöljy. Aja tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

2. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, maitorahka lemon curd ja sulatettu mansikkasose tasaiseksi seokseksi. Kääntele lopuksi joukkoon kevyesti vaniljavaahto.

3. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä kakku huolella ja nosta pakastimeen vähintään vuorokaudeksi.

4. Nosta kakku noin puolisen tuntia ennen tarjoilua sulamaan. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoa heti.

X