Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

300 g tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä pakastettua)
250 g kiinteää kotijuustoa (esim. Ingmanin tai Valion)
1 silputtu sipuli
2 silputtua valkosipulinkynttä
1 silputtu vihreä paprika
2 tl hienonnettua inkivääriä
1-2 vihreää chiliä silputtuna
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl currya
2 rkl voita +1 rkl öljyä
¼ tl muskottia
2 silputtua tomaattia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kuohukermaa
1-1½ tl suolaa

Valmistusohje

Lempeän mausteinen palak paneer eli pinaattijuustocurry on yksi vakioruoista intialaisten ravintoloiden listoilla.

1. Kiehauta tuore pinaatti kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja silppua pinaatti halutessasi. Leikkaa juusto kuutioiksi.

2. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa. Lisää sipulit sekä paprika ja kuullota hetki. Lisää mausteet muskottia lukuun ottamatta ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää pinaatti ja tomaatit. Anna seoksen kiehua parikymmentä minuuttia.

3. Kaada kattilaan jogurtti sekä kerma ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla.

4. Lisää juustokuutiot ruokaan joko sellaisenaan tai öljyssä ruskistettuina. Kuumenna.

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat