Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto
Pähkinäisen ja makean palsternakan ja miedon maa-artisokan rinnalle sopivat hyvin kookosmaito sekä tuhdit kuivat mausteet.
Ainekset
Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto
- 1/2 kg palsternakkaa
- 250 g maa-artisokkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 l kasvislientä
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 1–2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
Päärynä-saksanpähkinäsalaatti
- 1 kuutioitu kypsä päärynä
- 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
- 1/2 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuori palsternakat ja maa-artisokat ja leikkaa pienemmiksi. Laita maa-artisokat kylmään veteen, ne tummuvat helposti. Kuori valkosipulit ja hienonna. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja kuullota vielä 2 minuuttia niin että mausteista irtoaa tuoksuja.
2. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoitimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta palsternakka-maa-artisokkasosekeitto sitruunamehulla ja suolalla.
Tuunaa: Tee keiton lisukkeeksi päärynä-saksanpähkinäsalaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.
Katso myös:
Palsternakkakeitto intialaisittain, Ruoka.fi
Hampunsiemen-palsternakkasalaatti, Ruoka.fi
Maa-artisokkarisotto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous