Reseptit

Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto

Pähkinäisen ja makean palsternakan ja miedon maa-artisokan rinnalle sopivat hyvin kookosmaito sekä tuhdit kuivat mausteet.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto

  • 1/2 kg palsternakkaa
  • 250 g maa-artisokkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 l kasvislientä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa

Päärynä-saksanpähkinäsalaatti

  • 1 kuutioitu kypsä päärynä
  • 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
  • 1/2 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuori palsternakat ja maa-artisokat ja leikkaa pienemmiksi. Laita maa-artisokat kylmään veteen, ne tummuvat helposti. Kuori valkosipulit ja hienonna. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja kuullota vielä 2 minuuttia niin että mausteista irtoaa tuoksuja.

2. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoitimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta palsternakka-maa-artisokkasosekeitto sitruunamehulla ja suolalla.

Tuunaa: Tee keiton lisukkeeksi päärynä-saksanpähkinäsalaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.

Katso myös:
Palsternakkakeitto intialaisittain, Ruoka.fi
Hampunsiemen-palsternakkasalaatti, Ruoka.fi
Maa-artisokkarisotto, Kotiliesi.fi

X