Palvilammassalaatti ja vadelmia
Vadelmien kevyesti hapokas ja makea aromi sopii täydellisesti savustetun lihan ja kalan kumppaniksi. Hyvä kastike viimeistelee tämän salaatin.
Ainekset
- 2 dl keitettyjä ohrasuurimoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 250 g palvilammasta
- 1–2 kerää salaatteja
- 1/2 kurkku
- 3 dl tuoreita vadelmia
Kastike
- 1 pieni salottisipuli hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vadelmaviinietikkaa
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 2 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja jätä tekeytymään.
2. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä ne hieman napakoiksi. Huuhtele ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja minttu. Mausta ripauksilla suolaa ja mustapippuria.
3. Suikaloi tai viipaloi palvilammas ja revi salaatit haarukkapaloiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet teelusikalla ja viipaloi.
4. Kokoa lautasille salaatteja, kurkkua, ohrasuurimoita ja lammasta. Lisää pinnalle vadelmat ja viimeistele kastikkeella.
Maista myös näitä ihania salaatteja:
Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia
Kotiliesi.fi: Cobbin salaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous