Reseptit

Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto

Italialainen tomaattikeitto eli pappa al pomodoro on pakkaspäivien pelastaja. Sen suurustukseen käytetään leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta tummaa maalaisleipää
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk säilyketomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • pari hyppysellistä chilirouhetta
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • suolaa
  • runsaasti tuoretta basilikaa
  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

Leivällä suurustettu italialainen tomaattikeitto, pappa al pomodoro, on kevyttä, mutta lämmittävää talviruokaa.

Silppua sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Lisää tomaatit, vesi ja viini. Murskaa sekaan liemikuutio ja lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.

Revi leipäviipaleet paloiksi ja sekoita kuumaan keittoon. Silppua pinnalle kourallinen basilikanlehtiä. Raasta päälle parmesaania.

X