Reseptit

Papu-bulgur-mozzarellapaistos

Papu-bulgur-mozzarellapaistos valmistuu näppärästi purkkipavuista, mutta jos syöt usein papuja, keitä niitä kerralla reilusti ja pakasta annospusseissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl täysjyväbulguria
  • 1 prk (285 g) isoja valkoisia luomupapuja
  • 8 minitomaattia
  • silputtua timjamia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g mozzarellaa

Valmistusohje

1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhdo pavut siivilässä kylmällä vedellä. Pane bulgur ja pavut uunivuokaan.

3. Lisää päälle halkaistut tomaatit. Mausta tomaatit timjamilla ja ripauksella suolaa. Valuta päälle vähän öljyä. Rouhaise päälle mustapippuria.

4. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää päälle mozzarella ja kypsennä paistosta edelleen noin 5 minuuttia. Paistos on valmis nautittavaksi.

Katso myös:

Mehevä kasvispaistos ja kasvislisäke, Ruoka.fi
Kasvismelanzane, Ruoka.fi
Kasvis-bulgurisalaatti, Kotiliesi.fi

 

X