Reseptit

Papu-jauhelihapata

Syksyisessä rosmariinilla maustetussa jauhelihapadassa maistuvat myös mehevät tomaatit, härkäpavut ja lehtikaali.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g lehtikaalia
  • 200 g härkäpapuja
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl maustepippuria
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk/ 400 g tomaattimurskaa
  • 1–2 dl vettä
  • 200 g minitomaatteja

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi lehtikaali, ja paloittele pavut noin 2 cm pitkiksi paloiksi.

2. Ruskista jauheliha isossa padassa, ja lisää sipulit. Lisää myös tomaattipyree ja mausteet. Lisää sitten lehtikaali, paista hetki, ja lisää tomaattimurska sekä vesi. Sekoita ja hauduta noin 10 minuuttia.

3. Lisää puolitetut minitomaatit ja pavut. Hauduta vielä noin 20 minuuttia kannen alla ja tarkista maku.

4. Lisää tarvittaessa mausteita, ja tarjoile pata raikkaan salaatin kera.

Padat ovat mainiota syysruokaa:

747074-broileri-papupata.jpg

Broileri-papupata

tomaattinen kala-katkarapupata

Tomaattinen kala-katkarapupata

733528-possupata.jpg

Possupata

Kotiliesi.fi: Mausteinen kasvispata

X