Papucurry
Pavut tekevät mausteisesta intialaisesta currykastikkeesta ruokaisan.
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk (350 g) Tikka Masala curry -ateriakastiketta
- 2 1/2 dl kookoskermaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk (400 g) papusekoitusta (papumix)
Lisäksi
- 6 dl vettä
- 3 dl basmatiriisiä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hiennonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää tomaattipyree.Paista noin minuutin verran. Lisää currykastike, kookoskerma, inkivääri, sokeri ja suola. Keitä kymmenisen minuuttia. Kypsennä tällä välin basmatiriisi. Mittaa vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää basmatiriisi ja ripaus suolaa. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan noin kymmenen minuuttia.
3. Kaada pavut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pavut kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia, jotta pavut lämpenevät. Tarjoile kastike basmatiriisin ja halutessasi maustamattoman jogurtin kanssa.
Muhevat papupadat teet myös näin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous