Reseptit

Papucurry

Pavut tekevät mausteisesta intialaisesta currykastikkeesta ruokaisan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (350 g) Tikka Masala curry -ateriakastiketta
  • 2 1/2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (400 g) papusekoitusta (papumix)

Lisäksi

  • 6 dl vettä
  • 3 dl basmatiriisiä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hiennonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää tomaattipyree.Paista noin minuutin verran. Lisää currykastike, kookoskerma, inkivääri, sokeri ja suola. Keitä kymmenisen minuuttia. Kypsennä tällä välin basmatiriisi. Mittaa vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää basmatiriisi ja ripaus suolaa. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan noin kymmenen minuuttia.

3. Kaada pavut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pavut kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia, jotta pavut lämpenevät. Tarjoile kastike basmatiriisin ja halutessasi maustamattoman jogurtin kanssa.

Muhevat papupadat teet myös näin: 

raikas papu-kasvispata

Raikas papu-kasvispata

punainen papupata

Punainen papupata

tomaattinen papupata

Tomaattinen papupata

Kotiliesi.fi: Chili sin carne

X