Reseptit

Papusalsa

Papusalsa valmistuu kätevästi kidneypavuista, tomaatista, sipulista ja paprikasta. Makua se saa puolestaan chilistä, hunajasta sekä basilikasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 1 paprika
  • 5 kypsää tomaattia
  • ruukullinen basilikaa
  • 1 tlk (400/250 g) kidneypapuja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chilit sekä paprika. Poista niistä kanta sekä siemenet. Hienonna chilin- ja paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Hienonna basilika. Valuta pavut.

Sekoita kaikki hienonnetut aineet ja pavut keskenään. Sekoita joukkoon öljy, balsamiviinietikka sekä hunaja ja mausta salsa maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

X