Reseptit

Parsa-bulgursalaatti

Bulgurista ja pikkuparsoista syntyy nopeasti raikas salaatti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 200 g ohuita vihreitä parsoja
  • vettä, suolaa
  • 1 pieni purjo
  • tai 4 kevätsipulia
  • pari lehteä punasalaattia
  • 2 dl bulguria

Vihreä öljy:

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkopulinkynsi
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Pane basilika ja valkosipuli tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Käynnistä kone ja lisää öljy sekä sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit tarjota öljyn siivilöimättömänä tai sileäksi siivilöitynä.

2. Keitä bulgur kevyesti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää sekaan pari lusikallista vihreää öljyä.

3. Keitä parsat kypsäksi. Suikaloi punasalaatin lehdet ja leikkaa purjon valkoinen osa ohuiksi viipaleiksi. Jos käytät kevätsipuleita silppua ne varsineen.

4. Kokoa annokset neljälle lautaselle: keskelle kasa bulguria ja ympärille parsat, sipuli ja salaattisuikaleet. Valuta päälle öljyä.

Vinkki: Myös muut kasvikset kuten öljyssä paistetut munakoisokuutiot, kesäkurpitsa ja kurkkukuutiot sopivat hyvin salaattiin. Basilikan sijaan tai sen kanssa voit käyttää mausteöljyyn myös rucolaa, kirveliä ja persiljaa.

Lisää salaatteja parsasta:

Parsa-pähkinäsalaatti

Parsa-pähkinäsalaatti

parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatti

920052-savulohisalaatti.jpg

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti

Kotiliesi.fi: Kevät-kuskussalaatti

X