Parsa-katkarapumaljat
Mehukkaat parsa-katkarapumaljat valmistetaan etukäteen ja nautitaan viilennettyinä laseista.
Ainekset
- 400 g vihreää tuoretta miniparsaa tai 6–7 paksua tankoa
- 1 prk (280/160g) artisokansydämiä
- 250 g kuorittuja ja sulatettuja katkarapuja
- 1–2 rkl sitruunamehua
- 4–5 rkl kevytmajoneesia
- 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 1/2 kerää jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat ja käytä miniparsoja muutama minuutti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä niin, että ne hieman kypsyvät. Nosta valumaan ja leikkaa varret paloiksi. Säästä muutama nuppu jokaiseen lasiin koristeeksi.
2. Valuta artisokat ja leikkaa ne neljään lohkoon. Valuta sulaneet katkaravut ja pirskota niiden päälle sitruunamehua. Sekoita kulhossa kevyesti paloitellut parsat ja artisokat, katkaravut, majoneesi, tilli ja mausteet.
3. Leikkaa pesty jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja jaa ne laseihin. Lusikoi päälle parsa-katkarapuseosta ja koristele parsanupuilla. Nosta lasit hetkeksi viileään maustumaan ennen tarjoilua.
Lisää alkuruokia parsasta:
Kotiliesi.fi:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous