Parsa-kvinoa
Taboulleh-salaatin tyylinen ruoka toimii sellaisenaan kevyenä kasvisruokana tai lisukkeena lihalle tai kalalle.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 3 dl keitettyä ja valutettua kvinoaa
- 2 kypsää persikkaa tai nektariinia lohkoina tai kuutioina
- 1 ruukku minttua hienonnettuna
- kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 sitruunan mehu ja raastetu kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese ja kuivaa parsat. Paloittele ne noin kaksi senttimetriä pitkiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsoja noin kaksi minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
2. Sekoita kvinoan joukkoon kaikki loput ainekset varovasti käännellen.
3. Tarkista maku ja lisää parsannuput.
4. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi limettisiian ja timjamivoin kera.
Lisää keväisiä lisukkeita parsasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous