Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti
Tämä salaatti sisältää kevään. Parsa ja mansikka saavat ytyä vuohenjuustosta.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 400 g mansikoita
- tuoretta basilikaa
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 100 g mansikoita pieninä kuutioina
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
2. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä noin kahden senttimetrin puiseva pala pois. Kiehauta korkeareunaisessa paistinpannussa vettä, mausta se kevyesti suolalla ja keitä parsoja 2–3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Paloittele parsat tai leikkaa ne pitkittäin suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
3. Huuhtele ja kuivaa mansikat ja puolita ne. Revi basilikan lehdet. Asettele ainekset lautasille ja lohko päälle vuohenjuusto.
4. Viimeistele kastikkeella ja tarjoile.
Lisää keväisiä salaatteja parsasta:
Grillattu parsa-peruna-halloumisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous