Keitetyt parsat ja seesamikastike
Ainekset
Keitetyt parsat
- 4-5 nippua vihreää parsaa
- vettä
- suolaa
- sokeri
seesamikastike
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1-2 rkl ranskalaista sinappia
- 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 2 rkl silputtua kevätsipulia
Valmistusohje
Keitetyt parsat ja seesamikastike tehdään helposti näin:
1. Leikkaa parsoista tarvittaessa pois pieni pala kannasta. Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä parsoja pari minuuttia tai kunnes ne ovat vielä napakoita rakenteeltaan. Käytä suolaa 2 tl/vesilitra ja lisää keitinveteen myös ripaus sokeria. Valuta parsat ja aseta tarjoiluvadille.
2. Sekoita kastike öljystä, sitruunamehusta, sinapista ja seesaminsiemenistä. Lisää makeutta makusi mukaan. Lusikoi seesamikastike keitettyjen parsojen päälle, silppua pinnalle ruohosipulia.
Lue myös: Parsan valmistus ei ole rakettitiedettä – näillä vinkeillä onnistut joka kerta!
Lue myös Kotiliesi.fi: Valkoinen parsa on kulinaristin ykkösvalinta – näin kypsennät kevätherkun uunissa, pannulla ja kattilassa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous