Reseptit

Keitetyt parsat ja seesamikastike

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Keitetyt parsat

  • 4-5 nippua vihreää parsaa
  • vettä
  • suolaa
  • sokeri

seesamikastike

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl ranskalaista sinappia
  • 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 2 rkl silputtua kevätsipulia

Valmistusohje

Keitetyt parsat ja seesamikastike tehdään helposti näin:

1. Leikkaa parsoista tarvittaessa pois pieni pala kannasta. Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä parsoja pari minuuttia tai kunnes ne ovat vielä napakoita rakenteeltaan. Käytä suolaa 2 tl/vesilitra ja lisää keitinveteen myös ripaus sokeria. Valuta parsat ja aseta tarjoiluvadille.

2. Sekoita kastike öljystä, sitruunamehusta, sinapista ja seesaminsiemenistä. Lisää makeutta makusi mukaan. Lusikoi seesamikastike keitettyjen parsojen päälle, silppua pinnalle ruohosipulia.

keitetyt parsat ja seesamikastike
Seesamikastikkeella höystetyt keitetyt parsat ovat keväisen buffet-pöydän hitti. © Jukka Pakarinen

Lue myös: Parsan valmistus ei ole rakettitiedettä – näillä vinkeillä onnistut joka kerta!

Lue myös Kotiliesi.fi: Valkoinen parsa on kulinaristin ykkösvalinta – näin kypsennät kevätherkun uunissa, pannulla ja kattilassa

X