Reseptit

Parsaa, kurpitsansiemenpestoa ja uppomunia

Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa, varovaisuutta vain. Parsan ja kurpitansiemenpeston kanssa se muodostaa ihanan kevätherkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

pesto:

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 3-4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1,5 dl mietoa oliiviöljyä
  • ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

Uppomunat:

  • 4 kananmunaa
  • vettä
  • tilkka väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Parsaa, kurpitsansiemenpestoa ja uppomunia tehdään näin:

1. Valmista ensin pesto. Mittaa korkeaan kulhoon basilikan ja lehtipersiljan lehdet. Lisää sitruunamehu, parmesaaniraaste, kurpitsansiemenet ja oliiviöljy. Hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Tarkista maku.

2. Kuumenna uppomunien keittovesi kiehuvaksi ja lisää tilkka väkiviinaetikkaa. Upota veteen kauha ja riko kananmunat yksi kerrallaan siten, että kauha ottaa kananmunan hellästi vastaan ja pitää sen koossa kunnes pinta kypsyy. Kypsennä uppomunia kiehuvassa vedessä noin 4 minuuttia ja nosta ne lautaselle talouspaperin päälle.

3. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Leikkaa tyvestä pois 3–4 sentin pituinen vaalea, puiseva pala. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja paista parsoja 2–3 minuuttia kunnes ne saavat pintaan väriä mutta ovat vielä napakoita.

4. Nostele parsat lautaselle, lisää uppomunat ja lusikallinen kurpitsansiemenpestoa. Viimeistele halutessasi parmesaanilastuilla.

Saatat pitää myös turkkilaisista munista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Eggs Benedict – aamiaisruokien kuningas

X