Parsakaali-kukkakaaligratiini
Parsakaali-kukkakaaligratiini maistuu esimerkiksi karitsan lisukkeena. Maistuva kasvisgratiini on perunalisuketta kevyempi vaihtoehto.
Ainekset
Parsakaali-kukkakaaligratiini
- 400 g parsakaalia
- 400 g kukkakaalia
- (vettä)
- (suolaa)
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kuumaa maitoa
- ripaus suolaa
- ripaus muskottipähkinää
- 150 g juustoraastetta
- 50 g sinihomejuustoa muruina
Valmistusohje
Parsakaali-kukkakaaligratiini tehdään näin:
Parsakaali-kukkakaaligratiini valmistuu uunissa noin puolessa tunnissa.
1. Paloittele parsa- ja kukkakaali ja huuhtele ne tarvittaessa. Kiehauta kattilassa reilusti vettä, mausta vesi kevyesti suolalla ja keitä kaaleja noin kolme minuuttia. Valuta.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja voissa keskilämmöllä. Kaada kattilaan maito hyvin vispilöiden. Kiehauta ja keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Sekoita koko ajan. Nosta kattila liedeltä ja mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita joukkoon juustoraaste.
3. Jaa kaalit annosvuokiin ja kaada päälle kastike.
4. Ripottele pinnalle sinihomejuusto ja paista parsakaali-kukkakaaligratiini 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Tarjoile gratiini esimerkiksi yrttimarinoitujen karitsankyljysten kanssa.
Kaaleista teet maukkaat lisukkeet:
Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous