Parsakaalipestoa ja spagettia
Parsakaalista, basilikasta ja manteleista pyöräytetty pesto sisältää reippaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Nauti pesto tumman pastan kanssa.
Ainekset
- 1 iso parsakaali
- 50 g ruskeita manteleita
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1/2–1 ruukku basilikaa
- 1/2–1 sitruunan mehu
- 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 3/4 tl suolaa
- reilusti mustapippuria
- 300 g täysjyväpastaa
Lisäksi
- (parmesaaniraastetta)
Valmistusohje
440 kcal/annos (ilman juustoraastetta)
1. Paloittele parsakaali varsineen ja lehtineen monitoimikoneeseen. Lisää mantelit, valkosipuli ja basilikan lehdet. Anna koneen käydä, kunnes ainekset ovat hienontuneet.
2. Lisää sitruunamehu ja öljy, pyöräytä tahnaksi. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ohenna pesto tilkalla pastan keitinlientä ja kääntele kuuman spagetin joukkoon. Tarjoile sellaisenaan tai laita annoksen päälle halutessasi parmesaaniraastetta.
Kokeile myös näitä sesongin antimista tehtyjä ruokia:
Kukkakaalitofupata ja kuminalla maustettua riisiä
Kotiliesi.fi: Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous