Parsakauratto
Gluteenittomasta kaurarouheesta syntyy maukas ”risotto”, johon parsa lisätään kahdessa muodossa: soseena ja nuppuina.
Ainekset
- 1 nippu valkoista parsaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kaurarouhetta
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- silputtuja minitomaatteja
- basilikaa
Valmistusohje
1. Kuori parsat. Keitä paloitellut varret pehmeiksi suolaripauksella maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi ja soseuta varret tehosekoittimessa. Lisää nuput keitinliemeen ja keitä niitä pari minuuttia. Nosta nuput pois. Murenna keitinliemeen kasvisliemikuutio. Kuumenna liemi. Sitä pitää olla noin puoli litraa, joten lisää vettä tarvittaessa kuumennuksen aikana.
2. Silppua sipulit. Kuumenna voi-öljy-seos kattilassa. Kuullota sipulisilput pehmeäksi ja lisää kaurarouhe ja valkoviini. Kauho kattilaan kuumaa kasvislientä (yhteensä 4–5 desiä) sitä mukaa kuin kaurarouhe imee sitä itseensä. Kaurarouhe kypsyy noin 20 minuutissa.
3. Lisää kaurattoon lopuksi parmesaaniraaste, sitruunamehu ja parsasose. Koristele annokset parsanupuilla, silputuilla kirsikkatomaateilla ja basilikalla.
Lisää kivoja parsaherkkuja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous