Reseptit

Parsakauratto

Gluteenittomasta kaurarouheesta syntyy maukas ”risotto”, johon parsa lisätään kahdessa muodossa: soseena ja nuppuina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kaurarouhetta
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • silputtuja minitomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori parsat. Keitä paloitellut varret pehmeiksi suolaripauksella maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi ja soseuta varret tehosekoittimessa. Lisää nuput keitinliemeen ja keitä niitä pari minuuttia. Nosta nuput pois. Murenna keitinliemeen kasvisliemikuutio. Kuumenna liemi. Sitä pitää olla noin puoli litraa, joten lisää vettä tarvittaessa kuumennuksen aikana.

2. Silppua sipulit. Kuumenna voi-öljy-seos kattilassa. Kuullota sipulisilput pehmeäksi ja lisää kaurarouhe ja valkoviini. Kauho kattilaan kuumaa kasvislientä (yhteensä 4–5 desiä) sitä mukaa kuin kaurarouhe imee sitä itseensä. Kaurarouhe kypsyy noin 20 minuutissa.

3. Lisää kaurattoon lopuksi parmesaaniraaste, sitruunamehu ja parsasose. Koristele annokset parsanupuilla, silputuilla kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Lisää kivoja parsaherkkuja:

parsarisotto

Parsarisotto

parsa-kvinoa

Parsa-kvinoa

yrtti-parsapasta

Yrtti-parsapasta

Kotiliesi.fi: Parsa-vuohenjuustorisotto

X