Parsakeitto Strömsön tapaan
Tämä herkullinen parsakeiton resepti on television Strömsö -ohjelmasta tutun Michael Björklundin käsialaa.
Ainekset
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- hienoksi hakattua sipulia
- 1 rkl voita
- puolikas valkosipulinkynttä
- 6 dl kalalientä
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
Valmista parsakeitto Michaelin ohjeella näin:
Kuori parsat. Leikkaa niiden nuppupäästä noin 4 cm:n mittainen pala. Kasta nuput nopeasti ensin kiehuvaan, sitten kylmään veteen ja valuta.
Kuullota sipulisilppu voissa ja purista pala valkosipulinkynttä mausteeksi. Lisää parsan kuoret ja paloittele joukkoon parsan varret, joista nuppuosa on poistettu. Lisää kalaliemi ja anna keiton kiehahtaa. Lisää kerma, soseuta keitto sauvavatkaimella ja siivilöi se. Mausta keitto sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja valkopippurilla.
Aseta lautasille ennen tarjoilua tillillä maustetut lohitartarit ja vihreät parsannuput. Vaahdota kuuma parsakeitto sauvavatkaimella ja jaa lautasille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous