Parsapelti

Parsapelti 

2 annosta
alle 30 min
Helppo
Parsa jos mikä sopii muodikkaaseen uunipeltiruokaan. Tarjoa lisänä rapeakuorista maalaisleipää.

Ainekset

1 nippu vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl sormisuolaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
6-8 minitomaattia
2-4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 pallo mozzarellaa
basilikaa

Valmistusohje

1. Poista parsoista sentin pala tyvestä ja kuori tarvittaessa. Ohutkuorista vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Pane parsat uunipellille. Lisää öljy, sormisuola ja sitruunamehu. Kääntele parsoja, niin ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Rouhaise päälle mustapippuria. Lisää puolitetut tomaatit. Mausta myös ne pippurilla ja suolalla. Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin ja pyöräytä viipaleet parille kierteelle ja pane parsojen päälle.

2. Kypsennä parsoja ja kinkkuviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa.

3. Ota pelti pois uunista. Revi päälle mozzarellaa ja koristele ruoka basilikalla. Nosta pelti suoraan pöytään.

Lisää kivoja parsaherkkuja:

Parsa-vadelma-kinkkusalaatti

Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua

parsaa, pestoa ja uppomunia

Parsaa, kurpitsansiemenpestoa ja uppomunia

parsa-vihannessalsa

Parsa-vihannessalsa

Kotiliesi.fi: Parsaa ja kinkkua

Avainsanat