Parsarisotto
Parsarisotto valmistetaan tuoreesta vihreästä parsasta.
Ainekset
- 1 puntti tuoretta parsaa
- 1 silputtu sipuli tai purjo
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 5 dl kuumaa kasvislientä kuutiosta tai fondista
- 2 dl valkoviiniä
- 1 rkl voita
- suolaa, mustapippuria
- 75 g vastaraastettua parmesaania
- reilusti yrttisilppua (basilikaa, kirveliä, persiljaa ja rakuunaa)
Valmistusohje
1. Kuori parsat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja paloittele parsat. Kuumenna viini-kasviliemi-seos kiehuvaksi.
2. Kuumenna sipulisilppu öljyssä kattilassa. Lisää riisit ja kuumenna hetki sekoitellen. Kauho kuumaa kasvislientä ja viiniä vähän kerrallaan riisin sekaan. Lisää uutta lientä aina, kun edellinen satsi on miltei imeytynyt.
3. Kun riisi on sopivan kypsää ja risotto mehevää, lisää voi, mausteet ja parmesaaniraaste. Sekoita joukkoon parsapalat ja runsaasti vihersilppua. Tarjoa risotto heti kuumennetuilta, syviltä lautasilta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous