Reseptit

Pastaa gorgonzolakastikkeessa

Yksinkertainen ja helppo pastaresepti, joka toimii. Salvia ja basilika antavat kermaiselle gorgonzolapastalle hienon makusäväyksen. Resepti on alunperin helsinkiläisen ravintola Coman keittiöstä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g tuorepastaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl silputtua salviaa ja basilikaa
  • 200 g gorgonzolaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada kerma ja viini kattilaan, keitä pari minuuttia. Lisää sekaan juusto ja yrtit. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja pane takaisin kattilaan. Pöyhi sekaan oliiviöljy. Annostele pasta kuumille syville lautasille. Kaada päälle kastike, raasta pinnalle parmesaania.

3. Pyöräytä mausteeksi vielä vähän mustapippuria.

X