Reseptit

Pastaa ja parsakaalia

Koristele pastaa ja parsakaalia -annos parmesaanilastuilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400-500 g parsakaalia
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 2 sipulia varsineen
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 5 dl pastaa
  • vettä
  • mineraalisuolaa

pinnalle:

  • (parmesaani)juustoraastetta tai -lastuja

Valmistusohje

 

Huuhdo ja paloittele parsakaali. Keitä parsakaalinpaloja muutama minuutti mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Valuta parsakaalit, mutta ota keitinvesi talteen.

Hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulit. Kuullota niitä hetki ja lisää sitten joukkoon parsakaalit. Lisää sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan parsakaalin keitinvedessä sopivan kypsäksi. Lisää vettä, ellei keitinlientä ole riittävästi. Valuta pasta ja sekoita sen joukkoon parsakaaliseos. Annostele tarjolle ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai parmesaanilastuja.

X