Reseptit

Pastaa ja paahdettua parsakaalia

Kun paahdat raakaa parsakaalia uunissa hetken, sen mausta tulee paahtuneen pähkinäinen ja rakenne jää mahtavan rapsakaksi.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (300 g) kokonainen parsakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1/2 dl mantelilastuja
  • 300 g pastaa

Lisäksi

  • 200 g mascarponejuustoa tai tuorejuustoa

Valmistusohje

1. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja viipaloi varsi. Levitä kukinnot ja varsipalat uunipellille leivinpaperille. Sekoita joukkoon öljy, suola, chilirouhe ja mantelilastut. Paahda 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat hieman ruskistuneet.

2. Sillä välin kun parsakaalit paahtuvat uunissa, keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta keitinvesi pois ja sekoita parsakaaliseos pastan joukkoon.

3. Kaada tarjoilukulhoon, lisää mascarponejuustonokareita.

Lisää herkullisia pastoja:

rapupasta

Rapupasta – jokiravunpyrstöjä ja tagliatellea

743600-pinaattipasta.jpg

Pinaattipasta

pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Kotiliesi.fi: Pasta Carbonara

X