Reseptit

Pastakastike tomaatista ja pavuista

Hyvin haudutettu ja reilusti maustettu pastakastike ei kaipaa jauhelihaa. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 silputtu sipuli
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl omenamehua
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk kikherneitä tai papuja
  • 1 tl oreganoa
  • 0.5 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl parmesaani-raastetta
  • tuoretta basilikaa
  • täysjyväspagettia

Valmistusohje

 

Kuullota sipulisilppuja ja tomaattipyreetä hetki öljyssä. Lisää omenamehu ja tomaattimurska. Murenna sekaan liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia.

Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä. Lisää pavut kastikkeeseen.

Mausta kastike oreganolla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Keitä hetki.

Lisää lopuksi juustoraaste ja paljon silputtua basilikaa. Tarjoa kastike täysjyväpastan ja tuoreiden kasvisten kanssa.

Katso myös:

Tomaattinen pastakastike
Kotiliesi.fi: Tomaattikastike

X