Reseptit

Pehmeä aamupuuro

Peruspuuro saa uutta ulottuvuutta, kun keität sen mantelimaitoon. Siemenistä saat hyviä ja terveellisiä rasvoja ja marjoista vitamiineja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mantelimaitoa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 0.5 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 0.5 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 2 dl kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • lasi mehua (tai maitoa)
  • hedelmä, tomaatti, pala kurkkua tai porkkana

Valmistusohje

 

1.Sekoita kattilassa mantelimaito, kaurahiutaleet, auringonkukan- ja pellavansiemenet, kardemumma ja suola.

2.Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla hauduttaen 10-15 minuuttia.

3.Annostele puuro kulhoihin ja lusikoi päälle marjoja ja auringonkukansiemeniä.

4.Nauti aamupalaksi mehu- tai maitolasillisen tai kahvikupillisen ja tuoreen hedelmän tai kasviksen kera.

Katso myös:

Kuituinen puuro

Kuitupitoinen kolmen viljan puuro

Mustaherukka-hirssituorepuuro

Kotiliesi: Tattaripuuro

X