Reseptit

Pehmeät kasvispullat ja dippikastike

Sormin syöminen on kivaa. Kasvispullat ja porkkanatikut dipataan jogurttikastikkeeseen, keitetyt herneet eli apposet kastetaan perinteisesti voisulaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 muna
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 1 iso porkkana
  • 150 g babypinaattia
  • 1 sipuli

Pinnalle

  • seesaminsiemeniä tai korppujauhoja

Dippikastike

  • 1 dl paksua jogurttia
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohje

 

Sekoita korppujauhot, muna ja mausteet kermaan. Hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi. Kuumenna babypinaatin lehtiä ja sipulia paistinpannulla öljytilkassa, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä. Raasta perunat ja porkkana raastimen hienolla terällä.

Sekoita kermaseos, raastetut kasvikset ja pinaattiseos toisiinsa. Pyörittele massa pyöryköiksi kostutetuin käsin. Kierittele pyörykät korppujauhoissa tai siemenissä ja pane uunipellille. Kypsennä 215-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Käännä pyörykät kerran kypsennyksen aikana.

Sekoita dippikastike ja tarjoa lisäksi kurkku- ja porkkanatikkujasekä voisulaan kastettavia apposia eli suolavedessä pehmeäksi keitettyjä herneenpalkoja.

Katso myös:

Dippikasvikset, Ruoka.fi

Porkkanahummus, Ruoka.fi

Vihanneksia ja herne-jogurttidippi, Kotiliesi.fi

X