Peltimakaronilaatikko
Arkiruoka valmistuu uuninpellillä ihanan helposti. Ripaus cayennepippuria antaa peltimakaronilaatikolle kivan tulisen terän.
Ainekset
Peltimakaronilaatikko
- 3 valkosipulinkynttä
- 300 g karitsan, naudan tai broilerin jauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/8 tl cayennepippuria
- 3/4 tl suolaa
- 2 dl maissia
- 1 l (raakapaino 300 g) keitettyä pastaa
Juustokastike
- 5 dl maitoa
- 1 muna
- 2 dl (100 g) raastettua cheddar juustoa
Pinnalle
- 1 dl murusteltua kuivaa leipää tai näkkäriä
Lopuksi
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Peltimakaronilaatikko valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, oregano ja ripaus cayennepippuria. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon maissit.
2. Laita puhtaalle uuninpellille keitetty pasta ja jauhelihaseos, sekoita. Sekoita maito, muna ja juustoraaste kulhossa. Kaada pasta seoksen päälle. Ripottele pinnalle murusteltua kuivattua leipää. Kypsennä 225asteisessa uunissa 30 minuuttia.
3. Ripottele valmiin makaronilaatikon päälle hienonnettua tuoretta persiljaa tai oreganoa. Tarjoa peltimakaronilaatikko raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös lasten suosikkia, raketti-spagettilaatikkoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy juustoinen janssoninkiusaus pellillä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous