Reseptit

Peltimakaronilaatikko

Arkiruoka valmistuu uuninpellillä ihanan helposti. Ripaus cayennepippuria antaa peltimakaronilaatikolle kivan tulisen terän.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Makaronilaatikko on koko perheen lemppari, jota ilman arki ei tunnu miltään.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peltimakaronilaatikko

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 300 g karitsan, naudan tai broilerin jauhelihaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/8 tl cayennepippuria
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 dl maissia
  • 1 l (raakapaino 300 g) keitettyä pastaa

Juustokastike

  • 5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 dl (100 g) raastettua cheddar­ juustoa

Pinnalle

  • 1 dl murusteltua kuivaa leipää tai näkkäriä

Lopuksi

  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Peltimakaronilaatikko valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipulin­ kynnet. Ruskista jauheliha pais­tinpannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, oregano ja ripaus cayennepippu­ria. Mausta suolalla. Sekoita jouk­koon maissit.

2. Laita puhtaalle uuninpellille keitetty pasta ja jauhelihaseos, se­koita. Sekoita maito, muna ja juus­toraaste kulhossa. Kaada pasta­ seoksen päälle. Ripottele pinnalle murusteltua kuivattua leipää. Kypsennä 225­asteisessa uunissa 30 minuuttia.

3. Ripottele valmiin makaronilaa­tikon päälle hienonnettua tuoretta persiljaa tai oreganoa. Tarjoa peltimakaronilaatikko raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Kokeile myös lasten suosikkia, raketti-spagettilaatikkoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy juustoinen janssoninkiusaus pellillä

X