Perhosmokkapalat
Söpöäkin söpömmät perhosleivokset on valmistettu vaaleiden mokkapalojen tapaan. Mokkapalojen muotoa ja koristelua vaihtamalla voit valmistaa eri juhliin teemaan sopivat leivonnaiset, jotka varmasti katoavat hetkessä parempiin suihin.
Ainekset
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita tai margariinia sulatettuna
- 2 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
kuorrutus:
- 50 g voita tai margariinia
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 rkl vahvaa kahvia
pinnalle:
- koristerakeita tai strösseleitä
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja jätä se hetkeksi jäähtymään. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
4. Ota jäähtyneestä mokkapalalevystä muotilla esimerkiksi perhosen muotoisia paloja ja peitä ne kelmulla, etteivät ne kuivu reunoista.
5. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrutusta mokkapalojen päälle lusikan avulla ja ripottele pinnalle koristerakeita ja strösseleitä. Kuorrutus jähmettyy melko nopeasti, joten levitä sitä aina muutamalle leivokselle kerrallaan ja koristele ne saman tien.
Vinkki: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tummia mokkapaloja korvaamalla perunajauhot kaakaojauheella (1–2 rkl).
Kommentit
Onkohan tässä virhe kun munista ei puhuta mitään…voita vaan vaahdotetaa ja lisätään kun vielä rasvaa…
Kommentit
Onkohan tässä virhe kun munista ei puhuta mitään…voita vaan vaahdotetaa ja lisätään kun vielä rasvaa…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous