Perinteinen kesäkeitto
Monen mielestä kesä ei tule ilman perinteistä kesäkeittoa.
Ainekset
- 1 nippu (n. 400 g) porkkanoita
- 1 (n. 500 g) kukkakaali
- 650 g uusia perunoita
- 2-3 (n. 100 g) uutta sipulia varsineen
- (50 g voita)
- 1 1/2 l vettä
- 1/2 dl kasvisfondia
- 200 g riivittyjä herneitä
- 50 g tuoretta pinaattia
- 1 rkl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 l (täys)maitoa
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 dl silputtua tilliä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Vanhanajan kesäkeitto valmistuu näin.
1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali, lohko perunat ja hienonna sipuli.
2. Sulata voi kattilassa ja pyörittele kasviksia siinä hetki. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuria myllystä. Anna kiehua 15 minuuttia.
3. Lisää joukkoon herneet ja suikaloitu pinaatti.
4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää keittoon silputtuja yrttejä. Mausta perinteinen kesäkeitto tarvittaessa suolalla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.
Tämä vanhanajan kesäkeitto on kevyttä ruokaa. Se sisältää:
- Energiaa 233 kcal/100 g
- Hiilihydraatteja 26 g/100 g
- Proteiinia 0,9 g/ 100 g
- Rasvaa 10 g / annos
Katso myös Kotiliesi.fi: Sillivati, saaristolaisleipä, grillikylki, tikkulohi ja muut kesän mainiot maut – 8 ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous