Reseptit

Perinteinen majoneesi

Kaikkien majoneesin ainesten tulisi olla saman lämpöisiä, mieluiten huoneenlämpöisiä. Öljy pitää muistaa lisätä malttia käyttäen. Ensin tipoittain ja vähitellen hitaasti ohuena nauhana. Kun pitää huolen näistä parista perusasiasta, majoonesin valmistus sujuu huoletta.

Teksti:
Marita Suontausta

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 0.5 tl sinappia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/5 tl suolaa
  • ripaus pippuria
  • (0,5 rkl viinietikkaa)
  • 2-3 dl öljyä

Valmistusohje

 

1. Laita keltuaiset, sinappi, sitruunamehu ja mausteet (sekä viinietikka) kulhoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla tai kierrevatkaimella.

2. Lisää kulhoon öljy ensin tipoittain ja vähitellen ohuena nauhana. Vatkaa koko ajan. Lisää öljyä, kunnes majoneesi on sopivan paksua. Tarvittaessa voi ohentaa majoneesia pienellä vesitilkalla. Tarkista maku.

Voit valmistaa majoneesin myös sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Majoneesia voi ohentaa myös vaahdotetulla kermalla. Mausta majoneesi käyttötarkoituksen mukaan sitruunalla, valkosipulilla tai silputuilla tuoreyrteillä.

Kuva: Colourbox

X