Perinteinen omenachutney
Joulun perinteinen omenachutney säilyy hyvin juhlapyhienkin yli. Voit tarjoilla sitä possun, broilerin tai kalkkunan kanssa.
Ainekset
- 700 g kirpeitä omenoita
- 1 iso sipuli
- 1 dl keltaisia rusinoita tai kuivattuja karpaloita
- 1 dl tavallista sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3 dl siideriviinietikkaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 kanelitanko
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Perinteinen chutney maistuu mainiolta possun, broilerin ja kalkkunan kanssa. Se säilyy hyvin vaikka jouluun asti.
1. Kuori ja kuutioi omenat. Silppua sipuli. Pane kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.
2. Purkita chutney kuumana hyvin pestyihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Katso myös:
Omena-kesäkurpitsamarmeladi, Ruoka.fi
Omena-tsatsiki, Ruoka.fi
Omenavoi, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous