Reseptit

Perinteinen omenachutney

Joulun perinteinen omenachutney säilyy hyvin juhlapyhienkin yli. Voit tarjoilla sitä possun, broilerin tai kalkkunan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g kirpeitä omenoita
  • 1 iso sipuli
  • 1 dl keltaisia rusinoita tai kuivattuja karpaloita
  • 1 dl tavallista sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl siideriviinietikkaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Perinteinen chutney maistuu mainiolta possun, broilerin ja kalkkunan kanssa. Se säilyy hyvin vaikka jouluun asti.

1. Kuori ja kuutioi omenat. Silppua sipuli. Pane kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.

2. Purkita chutney kuumana hyvin pestyihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Katso myös:

Omena-kesäkurpitsamarmeladi, Ruoka.fi

Omena-tsatsiki, Ruoka.fi

Omenavoi, Kotiliesi.fi

X