Perinteinen suutarinlohi

Perinteinen suutarinlohi 

vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

500 g tuoreita silakkafileitä
1 dl karkeaa suolaa

mausteliemi

1 dl etikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 porkkana

Valmistusohje

1. Lado silakkafileet avonaisina kerroksittain suolan kanssa kulhoon. Anna suolautua yön yli jääkaapissa.

2. Kiehauta vesi, etikka, laakerinlehti, pippurit ja sokeri. Lisää viipaloitu porkkana ja sipuli. Anna liemen jäähtyä.

3. Valuta silakkafileet huolellisesti suolaliemestä ja kääri rullalle nahkapuoli ulospäin. Pane rullat purkkiin ja kaada päälle liemi. Anna maustua vähintään vuorokausi. Suutarinlohi säilyy tarjoilukelpoisena reilun viikon.

Avainsanat