Reseptit

Persikka-vadelmajäätee

Jääteen voi sekoittaa trendikkäästi jättimäiseen säilykepurkkiin ja tarjoilla pienistä purnukoista. Jääteen voi sekoittaa trendikkäästi jättimäiseen säilykepurkkiin ja tarjoilla pienistä purnukoista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-persikkajäätee:

  • 1,5 l hyvää teetä
  • 1 dl hunajaa
  • 2–3 persikkaa tai nektariinia tai
  • 1 kypsä mango
  • 400 g vadelmia
  • reilusti tuoretta minttua
  • jäitä

Valmistusohje

1. Valmista tee isoon kannuun, sekoita joukkoon hunaja ja laita se jäähtymään jääkaappiin.

2. Leikkaa persikat tai nektariinit viipaleiksi. Jos käytät mangoa, kuori se ja leikkaa viipaleiksi. Puhdista vadelmat.

3. Lisää hedelmät ja marjat kylmään teehen ja täytä kannu jäämurskalla tai -paloilla.

4. Koristele juoma tuoreilla min-tunlehdillä ja tarjoile virkistyksenä kuumana kesäpäivänä.

persikka-vadelma -jäätee

Katso myös:

Minttu-jäätee, Ruoka.fi

Raparperi-jäätee, Ruoka.fi

Virkistävä jäätee, Kotiliesi.fi

X