Reseptit

Peruna-jauhelihamoussaka

Peruna-jauhelihamoussakaan voi käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Silloin ruoka valmistuu nopeammin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-jauhelihamoussaka

  • 10 perunaa
  • 300 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 liemikuutiota
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa, mustapippuria
  • juustoraastetta
  • tomaattiviipaleita

Valmistusohje

Peruna-jauhelihamoussaka tehdään näin:

Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Voit myös käyttää keitettyjä perunoita. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää lopuksi tomaattipyree, kuumenna hetki ja kaada pannulle vesi. Murenna sekaan liemikuutio ja keitä seosta vähän aikaa. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.

Lado kerros perunoita uunivuoan pohjalle. Lisää jauhelihaseos ja levitä pinnalle loput perunat. Raasta päälle juustoa ja lisää viipaloidut tomaatit. Jauha päälle mustapippuria ja peitä vuoka foliolla.

Kypsennä folion alla 200-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsyneet. Poista folio, lisää uuniin lämpöä ja anna pinnan ruskistua kauniisti. Tarjoa peruna-jauhelihamoussaka esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki: Moussakaan sopivat täytteeksi myös esimerkiksi kesäkurpitsa ja munakoiso.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet taivaallisen pesto-munakoisovuoan

X