Reseptit

Peruna-kukkakaalicurry

Peruna-kukkakaalicurrysta saa tuhdimman, jos siihen lisää vaikkapa riisinuudeleita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kiinteitä perunoita
  • 400 g kukkakaalia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 tl currya
  • 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

 

1. Kuori ja kuutioi perunat. Paloittele kukkakaali. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna kookosöljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää curry ja jauhetut korianterinsiemenet sekä kaikki kasvikset. Lisää vielä hunaja, suola, kookosmaito ja vesi. Sekoittele hyvin ja peitä pannu kannella.

3. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

4. Lisää loppuvaiheessa sokeriherneet ja anna niiden kuumentua. Tarjoile.

X